Zorunlu Deprem Sigortası 2018 [FİYAT VE BÜTÜN DETAYLAR]

Map Anasayfa Sigortalar Zorunlu Deprem Sigortası 2018 [FİYAT VE BÜTÜN DETAYLAR]
Zorunlu Deprem Sigortası 2018 [FİYAT VE BÜTÜN DETAYLAR]

Zorunlu deprem sigortası 2018 metre kare birim fiyatı nedir? Metre kare birim fiyatı ne işe yarar? Bu konular hakkında ve Zorunlu Deprem Sigortası hakkındaki bütün detaylar yazımızın ilerleyen bölümlerinde bulmuş olacaksınız. Metrekare birim fiyatı çelik betonarme binalar için 890 TL olarak hesaplamış durumdadır. Yığma kâgir binalar için metrekare birim fiyatı 635 TL, diğer yapılardaki binalar için ise 310 TL dir. Metre kare birim fiyatı dask primlerinin belirlenmesinde rol oynamaktadır. Dask primlerinin belirlenmesinde etkili olan diğer kalemler ise toplamda 15 adet olan tarife ve konutun metrekaresidir. Bu tarifeler deprem bölgeleri ve binaların yapı tarzlarına göre değişkenlik göstermektedir.

Deprem bölgeleri Türkiye haritası, Zorunlu Deprem Sigortası 2018 ve 2019 fiyat listesi
Deprem bölgeleri Türkiye haritası

Deprem bölgelerine yakından bakmak için resmin üzerine tıklayabilirsiniz.

Zorunlu Deprem Sigortası Ne Kadar? 2018 Fiaytları

Zorunlu deprem sigortası kaç para? Yeni ev aldım deprem sigortası zorunlu mu? Sigorta fiyatları her sigorta şirketinde aynı mı? Diye soruyorsanız. Yeni ev alınması sırasında tapu işlemleri gerçekleştirilirken deprem sigortası zorunlu tutulmaktadır. Ayrıca elektrik ve su aboneliklerinin açılması esnasında elektrik kurumu ve su kurumları bu poliçenin ibrazının yapılmadan aboneliklerin açımını sağlamamaktadır. Şimdi sizlere 2018 yılında İstanbul, Ümraniye’de 100 m2 ve 2007 sonrasında inşa edilen bir daire satın almanız durumunda ödeyeceğiniz sigorta primi 139,16 TL olacaktır. Devlet tarafından belirlenen tarifeler sabit olup, tüm sigorta şirketlerinden alacağınız Dask sigorta poliçe primleri aynıdır. Bu arada, Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları yazımızda yenilenen tarife sistemi ve fiyatlar hakkında geniş bilgilere yer verdik. Okumanızı tavsiye ederiz.

Zorunlu Deprem Sigortası Ödeme

Zorunlu deprem sigortası ödemesini nereye yapacağınızı bilmiyor musunuz?  O zaman yazımızın bu bölümünü dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz. Zorunlu Deprem Sigortaları sigorta şirketlerinin genel merkezleri, acenteleri, banka şubeleri, dask kurumu tarafından yapılmaktadır. Poliçenizi yaptırmış olduğunuz kurum aynı zamanda prim tahsil etmeye yetkili olan kuruluşlardır. Bu sebeple sigorta poliçenizi nereye yaptırdı iseniz oraya ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Poliçe ödemelerinde 2017 yılı başlarına kadar kredi kartına taksit imkânı bulunmaktaydı. Ancak bu tarih sonrasında deprem sigortası primleri sadece nakit veya kredi kartına tek çekim şeklinde ödenmesine karar verilmiştir.

İlginizi çekebilir:  Sağlık Sigortası Fiyatları 2020 (Şartları ve Detayları)

Zorunlu Deprem Sigorta Poliçesi

Zorunlu deprem sigortası poliçesi nedir? Neden yaptırmalıyım, yaptırmazsam ne olur? Diyorsanız gelin bir de bu bilgilendirmemizi okuyun. Deprem afetinin gerçekleşmesi halinde depremden kaynaklı olarak depreme tabi olan gayrimenkullerin kısmi ya da tamamen zarar görmesi neticesinde gerçekleşen zararın teminatıdır. Sigorta yaptırıyor olmanız olası bir depremde zarara uğrayan taşınmanızın tamamıyla yok olması ya da kısmi olarak zarar görmesi halinde DASK kurumundan tazminat hakkı elde etmenizi sağlayacaktır. Aksi takdirde hiçbir hakka sahip olamayacağınızı bilmenizi isteriz. Sigorta sayesinde depremde zarar görmüş olan gayrimenkulleri için tazminat alan kişi sayısı epeyce fazla durumdadır. Ev Sigortası Fiyatları 2018 konusunda ev alırken konutunuzun sigortasını en uygun nasıl yaptırabilirsiniz sorusunu araştırdık. Detaylar için yazımızı okuyabilirsiniz.

Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartları

Zorunlu Depren Sigortası Genel Şartları
Zorunlu Depren Sigortası Genel Şartları

Genel şartlar; sigortanın kapsamı, kapsam dışında olan binaları, kapsam dışında olan halleri, sigorta bedelinin tespiti, aşkın sigorta, muafiyet ve sigortanın başlangıcı ve sonu hakkında bilgi vermektedir. Genel şartlar sadece bu bilgiler ile kısıtlı kalmayıp, hasar ve tazminat ile çeşitli hükümler hakkında da detaylı bilgileri vermektedir. Genel şartları bilmeniz halinde en önemlisi hangi tip gayrimenkulün sigortalanıp, hangilerinin sigortalanamayacağını öğrenmiş olursunuz. İş yeri olan vatandaşlarımızın En Ucuz İşyeri Sigortası Hangisi? isimli araştırmamızı okumasını tavsiye ediyoruz.

Zorunlu Deprem Sigortası Nasıl Yapılır?

Bunun için ne yapacağınız ile ilgili sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Sigortanın yapılması için öncelikli olarak depreme tabi olan bir gayrimenkule sahip olmanız gerekmektedir. Örneğin bir iş merkezinde konut bulunmadığı için iş merkezi kapsam dışında kalan binalar arasında yer almaktadır. Bu durumda sizden ZDS yaptırılması talep ediliyor ise binanın kapsam dışı olduğunu dile getirebilirsiniz. Ancak bir bina düşünün giriş katında, market, kasap, eczane gibi işletmeler olsun. Üst katları tamamıyla mesken olan konutlar ise bu bina kapsam içi olup, buradaki işletmeler için de ZDS yapabilirsiniz. Sigortanın yapılması için elinizde maliki ya da mirasçısı olduğunuz gayrimenkulün tapusunun olması, açık adresin olması, UAVT sistemine kayıtlı adres kodunun bulunması gerekmektedir. Tüm bu bilgiler ile dilediğiniz kuruluşa başvuru yaparak poliçenizi yaptırabilirsiniz. Adresi kodu için: http://adreskodu.dask.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:  En Ucuz İşyeri Sigortası Hangisi 2018? (Genel Şartları, Teminatları)
Deprem Sigortası
Deprem Sigortası

Zorunlu Deprem Sigortası Kapsamı 2018

Zorunlu deprem sigortası ve kapsamı ile ilgili bilgilere sahip olmanız amacı ile hazırlamış olduğumuz yazımızın son bölümünde kapsam içi ve dışında kalan gayrimenkuller ve halleri öğrenmenizi amaçlamaktayız. Kapsam dışında kalan binalar hakkındaki bilgileri sırası ile incelemekte fayda görmekteyiz.

  • Kamuya ait binalar ve bağımsız bölümler,
  • Köy ve mezralarda yapılmış olan binalar,
  • Ticari ve sınaî amaçla yapılmış binalar,
  • Projeye sahip olmayan ve mühendislerin onaylamadığı binalar,
  • Taşıyıcı sistemi zayıf olan ve zayıf olarak tadilat gören binalar,
  • Taşıyıcı sistemi zayıf olarak inşa edilen binalar,
  • Kamu kurumları tarafından yıkım kararı çıkan binalar ile mesken olarak kullanıma uygun olmayan binalar.

Zorunlu deprem sigortası ile yukarıda bahsi geçen binalar dışında kalan ve Kat mülkiyeti kanun kapsamında tapuya kayıtlı olan binalar, kredi ile satın alınan binalar teminat altına alınmaktadır. Bir önceki konumuzda Konut Kredisi Alırken Ev Sigortası Zorunlu Mu? sorusuna cevap verdik.

Makalemizi Faydalı Buldunuz mu?

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 puan, ortalama: 4,00 out of 5)
blankLoading...
Güncelleme:

Zorunlu Deprem Sigortası 2018 [FİYAT VE BÜTÜN DETAYLAR] Yazısı İçin Yorum Yap veya Soru Sor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *