Uzun Vadeli Kredi Veren Bankalar

Map Anasayfa İhtiyaç Kredileri Uzun Vadeli Kredi Veren Bankalar
Uzun Vadeli Kredi Veren Bankalar

Müşterilerin ihtiyaç kredisi kullanırken dikkat ettikleri önemli hususlardan birisi de vade sayısıdır. Vade sayısının uzun veya kısa olmasının ayrı ayrı avantajları olduğu gibi, Türkiye şartlarında genel olarak uzun vadenin tercih edildiğini de söyleyebiliriz. Bu sebeple ki, kredi ihtiyacı olan vatandaşlarımızın çoğu vadeyi uzun tutarak düşük taksit ödeyerek rahat bir ödeme tablosuyla karşı karşıya kalmak istiyor. Biz de bu yazımızda sizlere uzun vadeli kredi veren bankalar, uzun vadeli ihtiyaç kredisi başvurusu ve şartları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Uzun Vadeli İhtiyaç Kredisi Nedir ?

Geçen sene BDDK’nın aldığı karara göre, bireysel müşteriler için kullandırılacak ihtiyaç kredisi vade sayısı 50.000 TL’ye kadar 60 aydan 36 aya düşürülmüştü. Kullanacağı krediyi daha düşük taksitlerle ödemek isteyen müşterilerin ise tek çözümü vade sayısını uzatmak oluyor. İşte bu noktada BDDK’nın aldığı karara rağmen istisnai durumlar devreye giriyor. Uzun vadeli ihtiyaç kredisi veren bankalar nakit ihtiyaçlarınızda düşük taksitler ödeyerek kredi kullanabilmenizi sağlayabiliyorlar. Bu yüzden BDDK’nın almış olduğu “İhtiyaç kredilerinde uygulanabilecek vade limiti 36 aydır” kararını aşarak 36 aydan daha fazla vadelerle kullanılan kredilere uzun vadeli ihtiyaç kredisi deniyor.

İlginizi çekebilir:  Ziraat Bankası Personel Alıyor (Başvuru Şartları)

Uzun Vadeli İhtiyaç Kredisi Avantajları

Uzun vadeli ihtiyaç kredileri, ülkemizde faaliyet gösteren bazı bankalar tarafından uygun koşullar altında müşterinin hizmetine sunulmaktadır. Özellikle nakit olarak sıkıntı çekilen noktalarda sorunları hızlı bir şekilde gideren ve vatandaşın maddi zorluktan çıkmasına katkı sağlayan bu krediler, farklı bankalar tarafından farklı koşullarda verilmektedir. Taksit oranının düşük olması ve ödeme kolaylığı, uzun vadeli ihtiyaç kredisinin en büyük avantajıdır. Müşteri, banka tarafından istenen şartları sağladıktan sonra yapmış olduğu kredi başvurusu banka tarafından değerlendirilir ve kredi başvurusuna cevap verilir.

En Uzun İhtiyaç Kredisi Vadesi Kaç Aydır ?

Normal şartlar altında bütün bankalar tarafından ihtiyaç kredilerinde BDDK kararına göre 50.000 TL’ye kadar en fazla 36 aylık bir vade, 50.000 TL üstü krediler içinse 24 aylık bir vade sunulabilmektedir. Ancak bazı şartlar altında olan kişiler için bazı bankalar inisiyatif kullanarak uzun vadeli ihtiyaç kredisi sağlayabilmektedirler. Buna göre uzun vadeli ihtiyaç kredileri 48 ay ile 120 ay arasında değişen vade şekilleriyle hizmete sunulmaktadır. Yani en uzun ihtiyaç kredisi vadesi 120 ay (10 yıl) diyebiliriz.

Uzun Vadeli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Uzun vadeli ihtiyaç kredisi hizmeti sunan belli başlı bankalar şunlardır;

  • QNB Finansbank
  • Odeabank
  • Akbank
  • Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)
  • Garanti BBVA
  • Ziraat Bankası

QNB Finansbank Uzun Vadeli İhtiyaç Kredisi

QNB Finansbank, kurumsal kredi adı altında; uygun gördüğü müşterilerine 48 ay ile 96 ay arasında vade seçeneği sunmaktadır. Bu kredi; kişilerin iş yeri alımı veya iş yerine makine-araç alımları gibi durumlarda kullanılabilen oldukça uygun bir kredi türüdür.

Odeabank Tadilat ve Eğitim Kredisi

Odeabank tadilat ve eğitim kredileri oldukça uygun geri ödeme seçenekleri ve uygun şartlarla verilmektedir. 48 ay ile 120 ay arasında vade seçeneğiyle sunulan bu kredi hizmeti, pek çok vatandaşın nakit sıkıntısını gideren ve ödemelerini oldukça rahat bir şekilde yapmalarını sağlayan bir üründür.

İlginizi çekebilir:  Çalışmayana Kredi Veren Bankalar

Akbank Uzun Vadeli Bireysel İhtiyaç Kredisi

Akbank uzun vadeli bireysel ihtiyaç kredisinde %1,63 gibi bir faiz oranı uygulamaktadır. Bu faiz oranı müşterinin profiline, banka siciline ve Findeks kredi notuna göre değişkenlik göstermektedir. Bu kredinin dosya masrafı yoktur ve 48 ay ile 120 ay arasında vade seçeneği mevcuttur.

TEB 60 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi

Türkiye Ekonomi Bankası, uygun gördüğü müşterilere 50.000 liraya kadar, 60 aya varan vadelerle ihtiyaç kredisi hizmeti sunmaktadır. TEB’in 60 ay vadeli ihtiyaç kredisinden yararlanmak isteyen müşterilerin, bankaya en az bir adet gayrimenkulü ipotek olarak göstermeleri gerekmektedir.

Garanti Bankası Uzun Vadeli Bireysel Kredi

Garanti BBVA, uzun vadeli bireysel kredi hizmetini uygun koşullar altında sunmaktadır. %1,69 gibi bir faiz oranı uygulayan banka, 60 aya varan vade seçeneğini de müşterilerin isteğine göre uygulamaktadır. Bu kredide dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise; 1.200 liraya varan dosya masrafıdır.

Ziraat Bankası Uzun Vadeli Kredi

Diğer bankalara göre daha uygun bir faiz oranıyla karşımıza çıkan Ziraat Bankası, uzun vadeli kredilerde %1,54 gibi bir faiz uygulamaktadır. 60 aya varan vade seçeneği de bulunan Ziraat Bankası uzun vadeli krediden yararlanmak isteyen vatandaşların arsa kredisi adı altında da bu uygulamayı kullanabileceklerini hatırlatmalıyız.

Uzun Vadeli İhtiyaç Kredisi Detayları

Ülkemizde yer alan bütün bankaların uzun vadeli ihtiyaç kredisi hizmetleri yoktur. Yukarıda saydığımız bankaların ise kullandırmış oldukları uzun vadeli kredinin bazı detayları vardır. Bunlara bir göz atalım.

Uzun Vadeli İhtiyaç Kredisi Şartları

Uzun vadeli ihtiyaç kredisi, müşteriye ancak belli durumlar altında verilmektedir. Bu krediden faydalanabilmek için gereken durumlar şunlardır;

  • İpotekli İhtiyaç Kredisi
  • Eğitim Kredisi
  • Tadilat Kredisi
  • Arsa Kredisi

Uzun Vadeli İhtiyaç Kredisi Dosya Masrafları

Uzun vadeli ihtiyaç kredilerinde uygulanan dosya masrafları ve diğer masraflar, bankalar bazında değişliklik göstermektedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, dosya masrafı talep etmeyen bankaların faiz oranları, dosya masrafı talep eden bankaların uyguladığı faiz oranlarından çok daha yüksektir. O yüzden bu kredi hizmetinden faydalanmadan önce maliyet tablosu oluşturarak, en uygun kredi seçeneği seçilmelidir.

İlginizi çekebilir:  Cepten Anında Kredi Başvurusu (SMS KREDİ)

Bu yazımızda sizlere uzun vadeli kredi veren bankalar, uzun vadeli ihtiyaç kredisi başvurusu ve şartları hakkında detaylı bilgiler verdik. Merak ettiklerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlere gönderebilirsiniz.

Makalemizi Faydalı Buldunuz mu?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 puan, ortalama: 0,00 out of 5)
blankLoading...
Güncelleme:

Uzun Vadeli Kredi Veren Bankalar Yazısı İçin Yorum Yap veya Soru Sor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *