Kredi Yapılandırması Nasıl Yapılmaktadır?

Map Anasayfa Kampanyalar Kredi Yapılandırması Nasıl Yapılmaktadır?

Kredi Yapılandırması Nasıl Yapılmaktadır?


Kredi borcu olan kişilerin farklı bir ödeme planı ile borçlarının yeniden düzene sokularak ödenmesine kredi yapılandırması denilmektedir. Kredi yapılandırması iki şekilde yapılmaktadır.
• Ödemekte zorluk yaşandığını kredi ya da kredi kartı borçlarınız varsa bu borçları düzene sokmak için yapılan yapılandırma,
• Faizlerin düştüğü dönmede var olan mevcut kredinizin faizini oranını düşürmek için yapılan yapılandırma.
Faizler düştüğü zaman yapılan yapılandırmada mevcut olan banka tüm borcun peşin olarak kapandığını gösterir. Borç kapandı gösterildikten sonra yeni faiz oranından borcunuz tekrardan hesaplanmaya alınır ve kredinin yeniden yapılandırması sağlanır.
Ödemekte zorluk yaşadığınız kredi ya da kredi kartı borcunuz varsa ilk olarak gelir beyanınızın bulunduğu belgeyi kredi yapılandırması talebi ile başka bir bankaya götürmeniz gerekiyor. Siz gerekli görülen belgeleri borcunuz olan bankadan başka bir bankaya götürdüğünüzde banka onu değerlendirme sürecini alıyor. Değerlendirme süreci sonunda olumlu bir yanıt alırsanız banka sizin diğer bankalara borcunuz kadar size transfer yapıyor. Daha açık bir anlatın ile diğer bankaya olan borcunuzu başka bir banka üstlenmiş oluyor ve borç ilişkiniz yeni banka ile kuruluyor.


Borç Transfer İşlerini Yapan Bankalar


Borç kapatma kredisi olarak bilinmekte olan kredi ya da kredi kartı borç transfer işlemi bankaların genelinin yaptığı bir işlemdir. Bankalar belli dönemlerde borç kapatma kredisi için farklı kampanyalar düzenlenmektedir. Her bankanın kredi türü farklı olduğu gibi kampanyalar dahilinde uyguladıkları faiz oranları da farklılık göstermektedir. Bir nevi ihtiyaç kredisi gibi olan borç kapatma kredisi için maksimum 48 aya kadar vade seçeneği sunulmaktadır. Borç kapatma kredisi imkanı sunan bankaları şu şekilde sıralayabiliriz;


• Denizbank
• Halkbank
• İş Bankası
• ING
• Vakıfbank
• Finansbank
• Garanti Bankası
• TEB
• Yapı Kredi
• Ziraat Bankası

İlginizi çekebilir:  Akbank 2. El Taşıt Kredisi (Yaş Sınırı ve Hesaplama)


Kredi Yapılandırmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?


Kredi borcu için yapılandırma yaptırmak istiyorsanız en çok dikkat etmeniz gereken kar zarar hesaplaması olacaktır. Kar zarar hesaplaması bir başka tanımla kredi yapılandırması için doğru zaman olup olmadığınız sorgulamanız gerekmektedir. Kredi yapılandırması sizin için her koşulda avantaj sağlayacak bir işlem halinde bulunmayabilir. Doğru bir şekilde karar verebilmeniz için ilk olarak ödeme yapacağınız yeni tutar üzerinden yeni faiz oranı ile birlikte aylık olarak ne kadar bir ödeme yapacağınızı hesaplamanız gerekmektedir. Direk olarak yeni faiz oranının cazibesine kapılarak sizin için avantajlı olmayan bir ödeme planı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Kredi faiz oranı ile birlikte hesaplarınızı yaptıktan sonra bankaya ek masrafların ne kadar olacağını sormalısınız. Ek masraflar işin içine girdiği zaman önceden uygun bir plan oluşuyor gibi sonradan ödemekte zorlanacağınız bir durum ortaya çıkabilir. En avantajlı şekilde kredi borcu yapılandırmak istiyorsanız aynı anda birkaç bankayı değerlendirmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda bankalar borcunuzu erken kapatmanız halinde %0.20 oranında komisyon aldıklarını aklınızdan çıkarmayın. Tüm her şeyi hesaba katarak bankaların yapılandırma seçeneklerini düşünürseniz sizin için en uygun bankayı seçebilirsiniz. Önceden düzenli şekilde ödemesi yapamadığınız kredi ya da kredi kartı borçlarınızı size uygun vade seçenekleri ile bu şekilde rahat bir şekilde ödeyebilmeniz mümkündür. Kredi yapılandırması yaptıktan sonra aylık düzenli ödemelerinize dikkat etmeniz gerekmektedir.


Kredi kartı borcunuz varsa bunun yapılandırması için bankalar eğer kartınız takibe düşmediyse yapılandırma işlemini yapmaktadır. Kredi kartı borcu yapılandırmasıyla da bankalara yeni bir plan dahilinde aylık düzenli ödemeler gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kredi kartı borcunu kapatmak için yapılan bir diğer yöntemde kredi çekmektir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz mu?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 puan, ortalama: 0,00 out of 5)
blankLoading...
Güncelleme:

Kredi Yapılandırması Nasıl Yapılmaktadır? Yazısı İçin Yorum Yap veya Soru Sor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *