Konut Kredisi Nasıl Alınır ?

Map Anasayfa İhtiyaç Kredileri Konut Kredisi Nasıl Alınır ?
Konut Kredisi Nasıl Alınır ?

Konut Kredisi Nasıl Alınır ?

Bankalar tarafından farklı ihtiyaçlar için farklı kredi seçenekleri bulunmaktadır. Bankaların farklı faiz ve mevduat seçenekleri ile tüketicilere sunmuş olduğu konut kredisi ile kendi evinizi alabilmeniz mümkündür. Ev sahibi olmak birçok kişinin ya da ailenin hayali olarak bulunmaktadır. Kira derdi ve ev sahibi ile uğraşmadan kendi evinin sahibi olmak isteyenler için bankalar oldukça cazip kampanyalar düzenlemektedir. Önceden ev sahibi olmak için emeklilik dönemine kadar belli bir para birikimi yapılır ve emekli olduktan sonra en ideal, uygun fiyatlı ev arayışına girilirdir. Bu durum 2007 yılında yürürlüğe girmiş olan mortgage yani konut kredisi seçeneği ile değişiklik gösterdi. Konut kredisi ile ev sahibi olmak için bankalara önceden belirlenmiş olan tutarda kira öder gibi belli bir para ödemesi yapıyorsunuz. Bankalarda kredi verirken kredi riskini karşılayacak tutar kadarında eve ipotek koyuyor. Ev sahibi olmak için ilk olarak beşte birini direk olarak verip geriye kalanı kredilendirebiliyoruz. Daha açık bir şekilde anlatacak olursak 150 bin liralık bir ev almak istiyorsanız bu ev için 30 bin TL kadar peşin paranız olması gerekmektedir.


Konut Kredisi İçin Başvuru Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler


Bankalar ev sahibi olmanız için farklı kampanyalar düzelmektedir. Ancak kampanyaların size ne kadar uygun olup olmadığına dikkatli bir şekilde karar vermeniz gerekmektedir. Konut kredisi almadan önce bilmeniz gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz;


• İlk olarak konut kredisi almadan önce evinizde aylık olarak ne kadar bir ödeme yapabileceğinizi hesaplamanız gerekmektedir,
• Aylık olarak ödeme yapacağınız borç tutarının toplam gelirinizin yüzde 40’ını geçmemesine dikkat edin. Daha açık bir şekilde anlatacak olursak aylık olarak 2500 TL maaş aldığınızı düşünelim. Aylık olarak ev kredisi ödemesi için sadece 1000 TL’lik ödeme yapabilecek şekilde kredi hesaplaması yapın. Gücünüzün yettiğinde fazla aylık olarak ödeme yapmaya çalışırsanız belli bir süre sonra aile huzurunuz bozulabilir. Böyle bir durum olmaması için bütçenizin ne kadar olduğunu, aylık olarak ne tutarda bir ödemeyi, bankaya yapabileceğinizi düşünün ve oldukça dikkatli bir şekilde kara verin.
• Konut kredisi almak için uzun vadeli bir borcun altına girme durumunuz olacaktır. Konut kredisi için bu uzun vadeli borcun altına girmeden önce önünüzde sizi bekleyen yüklü harcamaların olup olmadığını hesaba katın.
• Konut kredisi almaya karar verdiniz. Kararınızdan emin olduktan sonra kredi notunuzun kaç olduğunu öğrenin.
• İnternette bulunan kredi araştırma siteleri üzerinden bankaların konut kredisi almak için yapmış olduğu kampanyaları karşılaştırın. Size uygun faiz ve vade seçeneği olan bankanın konut kredisi vermek için uygulamakta olduğu şartları öğrenin.
• İnternet üzerinden bankalara online olarak konut kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:  Kredi Notu Neden Düşer ? Sebepleri Nelerdir ?


Konut Kredisi Almak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?


Bankalar konut kredisi vermek için farklı değerlendirmelerde bulunmaktadır. Bu değerlendirme aşamasından önce bankalara konut kredisi almak için vermeniz gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz;
• İlk istenilen nüfus cüzdanı,
• İkametgah adresiniz ya da size ait olarak bulunan son üç aya ait fatura,
• Kredi ile satın almak istediğiniz eve ait kat mülkiyeti ya da kar irtifakı tapusu,
• Gelir durumunuzu gösteren belge,
• Ücretli olarak bir işte çalışıyorsanız 1 aydan daha eski olmayan maaşta herhangi bir haciz durumu olmadığını gösteren belge ve işyeri sicil numarası olan gelir yazısı ile iki aydan eski olmayan bordro belgesi gerekmektedir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz mu?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 puan, ortalama: 0,00 out of 5)
blankLoading...
Güncelleme:

Konut Kredisi Nasıl Alınır ? Yazısı İçin Yorum Yap veya Soru Sor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *