İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar ve (Devlet Destekli 2020)

Map Anasayfa Genel Rehber İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar ve (Devlet Destekli 2020)
İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar ve (Devlet Destekli 2020)

Devlet destekli iş yeri açmak artık çok kolay! Devletin verdiği hibe ve faizsiz kredi desteğinin yanında 9 bankanın da vermiş olduğu düşük faizli krediler mevcuttur. Bütün bankaların ve devlet kampanyalarına yazımız aracılığı ile ulaşabilir başvuru da bulunabilirsiniz.

İş yeri ve dükkan açmak için gerekli şartlar ve belgelere yer vereceğiz. Birazdan başlıklar halinde sıralayacağımız bankaların bir kısmı çalışmayan ev hanımlarına da girişimci destek kredisi vermektedirler. Devletin desteği ve bankaların verdikleri kredilerle bir çok iş kolunda başarılı olabilirsiniz. (mağaza, kadın giyim, iç giyim, kahvehane, atölye, erkek giyim, internet cafe, playstation salonu, hayvancılık, market, bakkal, et veya tavuk şarküteri…) Öncelikle devletin verdiği hibe ve faizsiz kredi desteğinden bahsedelim akabinde bankaları sıralamaya başlayalım. Lütfen dikkatli okuduktan sonra sorularınızı aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletin. Hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlarımız Devlet Destekli Hayvancılık Kredisi yazımızı okuyabilirler.

Devlet Destekli İş Yeri Açma Kredisi (HİBE ve Faizsiz Kredi Şartları)

Bir çoğunuzun bildiği gibi KOSGEB iş yeri yani dükkan açma konusunda vatandaşa hibe ve faizsiz kredi desteği sağlamaktadır. Lakin bununla ilgili yeni güncellemeler geldi. 2020 yılında Hibe şartları çok daha yumuşak bir hal almıştır. Değişiklikleri ve başvuru seçeneklerini maddeler halinde incelersek daha anlaşılır olacaktır. Başvuru ile alakalı bir kaç başvuru teferruatı hafifletilerek hibe alımı daha kolay bir hale getirilmiştir. İşte detaylar;

  • Bilindiği gibi önceki başvurularda girişimcilik sertifikası talep edilmekteydi.
  • Yeni başvurular için girişimcilik sertifikası ön koşul olmaktan çıkmıştır.
  • Artık iş yerinizi açmadan KOSGEB hibe başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Kendi işini açmak isteyen vatandaş KOSGEB’e toplam 3 başvuru yapma hakkında sahiptir.
  • Proje kabul ihtimalinizin yüksek olması için sektörel farklılıkları iyi analiz etmeniz gerekiyor.
  • Kararlı oluşunuz ve açtığınız iç yerini sürdürülebilir olacağınıza inandırmanız icap etmektedir.
  • Projesi kabul edilen vatandaş 3 ay içerisinde iş yeri açmalıdır.
  • Sonrasında KOSGEB verilerine kaydını yaptırmalıdır.

Aldığınız hibe desteğinin (50.000 TL) yetersiz kaldığı durumda 100.000 TL faizsiz kredi başvurusunda da bulunabilirsiniz. Devlet desteği ile verilen bu hibe ve faizsiz kredinin ayrıntılı detaylarına vaki olmak için 50 BİN TL Hibe, 100 BİN TL Faizsiz Kredi yazımızı okuyup başvuru için gerekli şartlar ve belgelere buradan göz atabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:  Garanti BBVA Telefon Numarası Güncelleme

Bankaları Listelemeye Geçmeden, Kesinlikle Bilmeniz Gerekenler!

İş yeri Kredisi Çekmeden Önce Bilinmesi Gerekenler
İş yeri Kredisi Bilinmesi Gerekenler

Yeni kuracağınız işletmeleriniz için hayati önem taşıyan bir kaç detaydan bahsetmekte oldukça fayda vardır. Öncelikle bütün enerjinizi küçük hedefler için harcamayın. Yani, vizyonunuz oldukça zengin ve geliştirilebilir olsun. Açtığınız bir lokanta dahi olsa, “Nasıl farklı ve mükemmel olabilirim?” düşüncesinden hiç vazgeçmeyin.

Rakiplerinize ait firmaların, iş yerlerinin gerçekleştirdikleri yenilikleri ve atakları iyi analiz etmek. Ve bunlara göre çözümler üretmek, fazlasını yapmak… Müşterilerinizle olan ilişkilerinizi samimiyet üzerine kurmak. Hayatın doğal bir akışı içerisinde işlerinizin durgunlaşması veya ilgi görmeyen ürünleriniz muhakkak olacaktır. Bu durumda yapmanız gereken, hangi durumda olursanız olun kesinlikle acil nakit ihtiyaçlarınız için birikim yapmış olmalısınız. Bu birikim sizin dar boğazlardan geçmenizi sağlayacaktır.

Bir iş yeri için en önemli olmazsa olmazların başında çalışanlar gelmektedir. Çalışanlarınıza ne kadar iyi önderlik ederseniz iş kaliteniz o denli artacaktır. Sabırlı ve lider davranışlı olmanız sizi başarıya kavuşturur. Ayrıca verimli elemanlara sahip olmanızı sağlar. Başarıya kavuşmanız için başarısızlığı bir çok kez tatmış olabilirsiniz. Ne kadar başarısız olursanız o kadar tecrübe sahibisiniz demektir.

Halk Bankası İş Yeri Açma Kredisi

Halk Bankası, girişimci iş yeri kurma kredisini çekebilmeniz için üzerinize açılmış bir iş yeri olmamalı. Bir yıldan fazla herhangi bir ticari faaliyette bulunmamış omalısınız. Bu bağlamda kredi başvurunuz geçersiz sayılır. 120 ay vade ile alabilirsiniz. %1,32 faiz oranı ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise alacağınız iş yerinin ekspertiz değerinin %50’si kadar kredi veriliyor.

Halk Bank KOBİ, farklı iş planı bulunan girişimcilere finansman sağlamaktadır. Devlet bakası olması sebebiyeti ile şartları daha hafifletilmiştir. Lise ve üniversite mezunu girişimcilerin yanında teknolojik girişimleri olan vatandaşlar da desteklenmektedir. Kredi miktarları şu şekilde olmaktadır.

  • Deneyimsiz veya mezun olduğu bölümle ilgili girişimleri bulunan genç girişimciler için 50.000 TL
  • Sertifikası, belgesi veya ustalığı olan tecrübeli girişimciler için 30.000 TL
  • Cesur” ve “Mucit” diye adlandırdıkları teknolojik alandaki girişimcilere ise 75.00 TL kredi alabiliyorlar.

TÜBİTAK, TTGV’den hibe almaya hak kazanan girişimcilerde bu krediden faydalanıyorlar. 48 ay vade süresi belirlenen bu kredi türü eşit taksitlerle bankaya geri ödeniyor. Başvuru için halk bankası şubesine gidebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:  Devletin Sağladığı İş Kurma Destekleri Nelerdir?

Ziraat Bankası İş Kurma Kredisi (Tek veya Ortaklı)

Başvurular şubeler üzerinden alınmaktadır. Ziraat Bankasının iş yeri kurma kredileri 3 adettir.

  • Bireysel iş yeri kredisi
  • Ortaklı iş yeri açma finansmanı
  • Kadın girişimcilere verilen iş kurma kredileri

Bireysel Kredi: bu krediyi iş yeri satın alımlarınız için kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey almak istediğiniz iş yerini bulmak ve ziraat bankasının kapısını çalmaktır. Halk bankasının aksine iş yerinin ekspertiz değerinin %75’ine kredi çıkmaktadırlar. Kredi vadesi 10 yıl ve vade süresi boyunca aldığınız iş yerine ipotek işlemi uygulanır.

Ortaklı İş Yeri Kredisi: Düzenli ve belgelenebilir geliri olan vatandaşlar kullanabilir. En az 2 kişi en fazla 5 kişi olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Gerekli görüldüğü takdirde ek teminatlar istenebilir. Diğer koşulları Bireysel Kredi ile aynıdır.

Girişimci Ev Hanımlarına İş Kurma Kredisi: Türk kadınlarının zekalarını ve girişimci ruhlarını destekleyen ziraat bankası Kadın Girişimci Destek Paketi ile yanınızda.

  • Girişimci kadın kredisinin vadesi 60 ay olup iş yeri alımınızda vade 96 aya çıkabilmektedir.
  • Bütün kredi türlerinden ödenen dosya masraflarında yarı yarıya indirim.
  • Yıllık kart aidatı olmayan bir kredi kartı sahibi olursunuz. (Kobi Kart)
  • Hane halkına özel bireysel emeklilik avantajları. (Eş ve 18 yaşından büyük çocuklar için.)
  • Teminat mektuplarınız için özel komisyonlar. Ve daha fazla özellik…
  • Detaylar için Ziraat İş Yeri Açma Kredisi yazımızı okuyunuz.

TEB:

TEB bankası içerisinde bir çok farklı girişimci kredi türleri bulunmaktadır. Vade süreleri değişiklik göstermektedir. İmalat, ihracat, hizmet veya farklı sektörler için iş yeri kredisi alabilmeniz mümkündür. İşletme kurulum işlemi 1 yılı aşmayan girişimciler tarafından kullanılabilmektedir.

Taksitli ticari kredi: yeni girişimcinin bütün ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış bir kredi türüdür. Sunduğunuz projenin gereksinimlerine göre 50.000 TL‘ye kadar teminatsız olarak alabilirsiniz. Yetersiz geldiği durumlardaysa 100.000 TL‘ye kadar kredi alınabilmektedir. Fakat bu meblağ için teminat istenmektedir. 1 yıla kadar geri ödemesiz olarak çekebilirsiniz. Kredi vadesi 36 ay ve eşit taksitlidir.

KGF Teminatlı Girişimci Kredisi: Kredi Garanti Fonu ve TEB iş birliği ile verilen kredi 100.000 TL limitli olup teminatsız olarak verilmektedir. 60 ay vade imkanı verilir.

Taşıt Kredisi: Ticari taşıt alımı için verilen kredi türüdür. Kredi vadesi 48 ay ve eşit taksitler şeklindedir.

İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar (6 Banka)

Aşağıda listelediğimiz ve iş yeri açma kredisi veren bankaların bir çoğu 48 ay vade sunmaktadır. Faiz oranlarına ise listenin en sonundan ulaşabilir ve karşılaştırma yapabilirsiniz. Şimdi şartlarını ve kampanya detaylarına değinelim.

İlginizi çekebilir:  Kamu Çalışanlarına Düşük Faizli Kredi Veren Bankalar (Memurlara ÖZEL 2018)

Vakıf Bank:

Dükkan, depo, mağaza, muayenehane, büro veya aklınızdaki iş yerine sahip olabilmeniz için Vakıf Bank kredisinden faydalanabilirsiniz. Kredi sicili olumlu olan ve aylık düzenli geliri olan kişilere kullandırılır. Şayet iş yerini satın alacaksanız ekspertiz değerinin %75’ine kadar kredi verilir. Kredi içerisinde Ticari Paket Sigortası da bulunmaktadır. % 1,45 faiz oranı ile çekebilirsiniz.

QNB Finans Bank:

50 MM EUR’luk finansman ile Türkiye’nin kadın girişimcilerine destek olan bir banka. Sermaye giderlerinizi karşılayabileceğiniz Finans Bank kadın girişimcilere uygun faiz oranlarıyla imkan sağlıyor. Kredi desteğinin yanında Danışmanlık Desteği de sağlanmaktadır. Kredi vadesi 36 aydır. Detaylar ve başvuru için QNB Finans Bank şubesine gidebilirsiniz.

Yapı Kredi:

Yalnızca kadın girişimcilerin kullanabildikleri bir girişimci kredisidir. %51 oranında ortaklığı olan kadın girişimciye de verilmektedir. Yine Ziraat Bankasında olduğu gibi dosya masraflarının yarısı alınmamaktadır. Yapı Kredi iş yeri açma kredisini 3 ay ertelemeli olarak alabilirsiniz. Yine kredi vadesi 36’dır. Ödeme seçenekleri,

  • Aylık ödeme
  • 3 aylık ödeme
  • 6 aylık ödeme şeklinde olabilir.

Deniz Bank (SMS Başvuru):

Deniz bank 80000 TL‘ye kadar girişimci kadınlarımıza iş kurma kredisi vermektedir. İş yerini yeni açmış bayan işletme sahipleri de harcamaları için başvuruda bulunabilirler. Başvuru için telefonunuzun mesaj bölümüne büyük harflerle, GIRISIMCI boşluk TC Kimlik Numaranızı yazıp 3280‘e mesaj gönderebilirsiniz. Başvuru sonucunuz 5 dakika içerisinde telefonunuza gelir. Başvurusu onaylanan vatandaşlar 75 gün içerisinde Deniz Bank şubesine gitmelidirler. Aksi halde başvuru geçersiz sayılır.

İş Bankası:

İş Bankası EBRD’den temin ettiği fon ile ülkemizdeki kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor. Henüz 2018’in başında çıkarılan bu kampanya ile kendi işini kurabilirsin. Bu krediden faydalanmanız için İş Bankası Girişimci Tanımı‘na uygun olmanız gerekmektedir. Kredi vadesi en fazla 36 ay’dır. Lakin ilk 3 ay ödemesiz 33 ay vade, ilk 6 ay ödemesiz 30 ay vade yaptırabilirsiniz. Kredinin faiz oranı %1,46​‘dır.

Akbank:

Son olarak Akbank’ta girişimcilerimizi destekleyen bankalardan biridir. Vade süresi ve faiz oranı hakkında banka şubesine gitmeniz gerekmektedir. Kredinin sunduğu avantajlar ise; ücretsiz olarak 10 EFT, 10 havale, 10 çek tahsilatı yapabilmenizdir. Ek olarak Akbank İnternet şubesi üzerinden sınırsız ve ücretsiz EFT/Havale yapabilirsiniz. Banka şartları 2018 ve 2019 için sürekli güncel tutulacaktır.

Makalemizi Faydalı Buldunuz mu?

3 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 53 votes, average: 3,67 out of 5 (3 puan, ortalama: 3,67 out of 5)
blankLoading...
Güncelleme:

İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar ve (Devlet Destekli 2020) Yazısı İçin Yorum Yap veya Soru Sor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *

İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar ve (Devlet Destekli 2020) Yazısı İçin Yapılan Yorumlar.
  1. kemal

    Teşekkür ederiz bilgilendirme için. 🙂

    • access_time 21 May 2018, 20:38
    • Cevapla
  2. Halil atış

    Ben devlet destekli iş yeri açmak istiyorum yaptığım aramalardan bir sonuç alamadım ben kirediyi ben marangoz atölyesi açmak istiyorum kosgepten detaylı bilgi alamadim bana yardımcı olmananizi istiyorum

    • access_time 6 Ağu 2020, 14:57
    • Cevapla