İpotekli İhtiyaç Kredisi veren bankalar hangileridir? Hangi banka ipotek karşılığı bana uzun vadede ihtiyaç kredisi verebilir? Gibi bir çok sorunun yanıtı için DETAYLI bir araştırma yaptık. Sitemiz içerisinde ipotek tahsisi karşılığında düşük faiz imkanları ile kredi veren bankaları sıralayacağız. İpotekli krediler bankaların bir teminat karşılığında sizlere verdiği kredi türüdür. Bu teminatlar Ev, Araba, Arsa, İşyeri, Tarla vs’den oluşmaktadır.
Bilgilendirme; her bankanın farklı faiz oranı ve farklı koşulları bulunabilmektedir. Bu nedenle aşağıda bahsi geçen bankaları iyi analiz etmenizi önermekteyiz. Bankalar yüksek tutarlardaki kredi ihtiyaçlarınız için ipotekli kredi kampanyaları sunarlar. Bu kampanyalar; faizsiz ipotekli kredi, memurlara düşük faizli kredi ve emeklilere faizsiz kredi olarak zaman zaman sunulmaktadır. Şimdi bankaları başlıklar halinde sıralayalım.
1. Burgan Bank İpotekli İhtiyaç Kredisi 2018
İpotekli kredide gayrimenkulünüzü Burgan Bank’a teminat olarak göstererek yüksek tutarda ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. Teminatlı kredi için özellikle evinizin ipotek tahsisine uyumlu olması gerekmektedir. Tabii ilk ve birincil koşul ipotek göstereceğiniz evin veya iş yerinin kendi üzerinizde olması gerekiyor. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde bu evin satışa çıkarılmış olmaması gerek. Banka tarafından hazırlanan ekspertiz raporuna göre evinizin değeri en az 100.000 TL olmalıdır. Alabileceğiniz kredi miktarı, evinizin acil satış fiyatının yarısı kadardır.
Başvurunuzu online olarak Burgan Bank interner sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Başvurunuzdan sonra banka sizi arayarak ekspertiz raporunu sunar. Evinizin değerine göre ihtiyaç kredinizi alabilirsiniz. Burgan bank ipotekli bireysel kredi için 48 ay vade 1,49% faiz uygulanmaktadır.
2. Ziraat Bankası Teminatlı İhtiyaç Kredisi
Yüksek meblağda ki ihtiyaçlarınız için Ziraat Bankası üzerinden teminatlı olarak finansman sağlayabilirsiniz. Uzun vade seçenekleri ile ödeme güçlüğü çekmeden ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Üzerinize kayıtlı gayrimenkul üzerinden alabileceğiniz en yüksek tutar şu şekilde hesaplanır. Konut için ekspertiz değerinin en fazla %80‘i kadar, iş yerinizin ekspertiz değerinin %75‘i kadar kredi verilir. Son olarak imarlı arsanızın ekspertiz değerinin en fazla %50 si için kredi kullandırılır.
Ziraat başvurunuzda banka gerekli gördüğü takdirde ek teminat isteyebilir. Kredi süresince belirlenen sigortalar eksiksiz olarak yapılır. Başvuru için Ziraat Bankası şubesine gitmeniz yeterlidir. 48 ay ile 1,29% faiz oranı uygulanır. Ziraat bankası esnafımıza düşük faizli krediler de sunmaktadır. Esnaf olan kullanıcılarımız Ziraat Bankası Esnaf Kredisi yazımızı okuyabilirler.
3. Halk Bankası İpotekli Destek Kredisi
Halk Bankası, mortgage bünyesinde ihtiyaçlarınız için uzun vadede ihtiyaç kredisi verilmektedir. Konut üzerine birinci dereceden ipotek tahsis edilir. Kredi üst limiti, bankanın ekspertiz raporunun en fazla %80’i kadar verilmektedir. Küçük bir örnek ile açıklayacak olursak. Banka evinizin değerini 100.000 TL olarak belirledikten sonra, en fazla 80.000 TL kredi çıkarır.
- 100.000 TL için kredi tahsis ücreti 500 TL
- Diğer masraflar 805 TL (ekspertiz vs)
- Kredi faiz oranı %1,30
- Krediyi en fazla 4 yıl (48 ay) için alabilirsiniz.
4. VakıfBank İpotekli İhtiyaç Kredisi
Bankaların verdiği ihtiyaç kredisi limitleri az geliyorsa. Geliriniz yüksek meblağlı kredi çekmeniz için bir engelse, Vakıf Bank İpotekli İhtiyaç Kredisi için başvuruda bulunabilirsiniz. Diğer bankalar ile aynı vade imkanı ile verilmektedir. Kredi taksitlerinizi aylık ödemek zorunda değilsiniz. Dilerseniz 3 aylık veya esnek taksit seçenekleri ile ödeyebilirsiniz.
Kredi notu iyi olan kişilere kullandırılmaktadır. Kredi notunu bilmeyen kullanıcılarımız, Kredi Notu Sorgulama yazımız üzerinden kredi notlarını öğrenebilirler. Krediyi alan kişiye hayat sigortası yaptırılır. Kredi limiti evinizin değerine göre belirlenmektedir. % 1.40 faiz oranı ile ipotekli krediye Vakıf Bank şubelerinden başvurabilirsiniz.
5. Diğer İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar 2018
İpotekli ihtiyaç kredisi veren bankalara bakıldığı zaman genellikle aynı koşullarda kredi imkanı sunmaktadırlar. Bu bağlamda bankalarda arayacağınız bir kaç özellikten bahsetmekte fayda vardır. Önceliğinizin faiz oranı düşük banka olmasına dikkat etmelisiniz. Akabinde, bu yazımızda ismi geçen bankalar arasında müşterisi olduğunuz banka varsa ilk olarak ona başvuruda bulunmanızda fayda var. Çünkü çalıştığınız banka üzerinden kredi almak, size uygun faiz oranı ile kredi vermesi demektir.
5.1 HSCB İpotek Karşılığı Kredi:
HSBC Bireysel kredi ihtiyacınız için ikamet ettiğiniz ve sahibi olduğunuz ev üzerine kredi çekebilirsiniz. Krediye teminat gösterdikten sonra 4 yıl vade ile yüksek tutarda kredi alabilirsiniz. %1,70 faiz oranı ile %26,97 yıllık maliyet oranı karşılığında başvuru yapabilirsiniz. Bankadan talep ettiğiniz takdirde, Kredili Hayat Sigortası yaptırabilirsiniz. Kredi vadesi süresince, bir sefer de düşük bir tutar ile sigorta prim ödemesi yapabilme şansınız bulunmaktadır.
- Akbanak, faiz oranı % 1,45.
- ING BANK; 5.000 TL – 50.000 TL arası için %1,34, 50.000 TL üzeri için %1,29 faiz oranı.
- Garanti Bankası, faiz oranı %1,50
- Yapı Kredi Bankası
# Bütün bankaların ihtiyaç kredilerini karşılaştırmak için İhtiyaç Kredisi Hesaplama Aracımızı kullanabilirsiniz.
6. Taşıt İpotekli İhtiyaç Kredisi Çekebilir Miyim?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi konut ipoteği ile hemen her banka kredi vermektedir. Sıfır veya ikinci el taşıt alımlarında mevcut aracı ipotek olarak bankaya göstererek taşıt kredisi almak mümkündür. Lakin bir çok banka ihtiyaç kredisi için araç rehini kabul etmemektedir. Bu konuda bankaları araştırmanız veya müşteri hizmetlerinden sormanızda fayda var. Bunun sebebi ise vatandaş tarafından aşırı rağbet görmeyen bir kredi türü olmasıdır. Akabinde konut ipoteğinde ki risk azlığı, taşıt ipotekli kredilerde bulunmamaktadır.
Bahsetmek istediğimiz bir diğer husus ise kredi vadelerinin uzunluğudur. BDDK kararının neticesinde ihtiyaç kredilerinin vadeleri en fazla 48 ay olabilmektedir. Lakin iki kredi türünde istisnai bir durum söz konusudur. Eğitim ve Tadilat Sebebi ile 120 aya varan bireysel ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. Ayrıca devlet memuru olan vatandaşlarımızın 90.000 TL ye kadar kredi çekebilecekleri bankalar bulunmaktadır. Bu bankalara ulaşmak için Devlet Memurlarına Düşük Faizli Kredi yazımızı okuyabilirsiniz.
7. Evvela, İpotekli İhtiyaç Kredisi İçin Gerekli Şartlar
- Kredi kullanacak kişinin kredi sicilinin iyi olması gereklidir.(Bazı bankalarda daha esnek olabilmektedir.)
- Başvuruda bulunacak kişinin aylık gelirini belgelemesi gerekmektedir. (Bazı bankalarda daha esnek olabilmektedir.)
- İpotekli kredi kullanacak vatandaşın 18 yaşından büyük olması gerekiyor.
- Teminat olarak Ev, Araba, Arsa, İşyeri ipoteğinin tahsis edilebilir olması gerekiyor.
- Kişinin aylık gelirinin belgelenebilir olması şartları bulunmaktadır.
İpotekli ihtiyaç kredisi veren bankalar hakkında bilmek istediğiniz diğer detayları aşağıdaki bölümden bizlere yazabilirsiniz. Konu yazarımız en kısa süre içerisinde sizlere cevap verecektir. Yazı içerisindeki bankalara ait şartlar tamamen güncel ve kontrol edilmektedir.
Bilgilendirme için teşekkürler. Bakacağız artık bir şekilde. İpotek karşılığı kredi çekebilir miyiz diye.
Hocam geçmiş dönemlerde banka borcumun gecikmesi sebebiyle yasal takip başladı ama geçte olsa borcumu kapattım kara listeye alındım notumda düştü şuan kredi kartı dahi vermiyorlar. Ücretli sigortalı tam zamanlı çalışanım arabam var kasko değeri 25 bin onu ipotek ettirip 100 bin kredi çekebilirmiyim bankadan
Iki Arsam 3000metrekare, 1 dükkanim, 1Yazlik Evim var, FAIZSIZ NEKADAR SIZDEN KREDI ALABILIRIM?