Döner Dükkanı Açmak (Maliyet, Şartlar, Evraklar)

Map Anasayfa Genel Rehber Döner Dükkanı Açmak (Maliyet, Şartlar, Evraklar)
Döner Dükkanı Açmak (Maliyet, Şartlar, Evraklar)

Bundan 10 yıl öncesine kadar, esnaflık dendiğinde ticari olarak getirisi yüksek işletmeler akıllara gelmekteydi. 10 yılda ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, dünya geneli yaşanan finansal sıkıntı ve yaklaşık 1 senedir yaşadığımız pandemi dönemiyle birlikte; esnaflığın eskisi kadar ticari getirisi olmadığı düşünülebilir. Bu tezin doğruluk payı olduğu gibi, istisna olarak görülebilecek hizmet sektörleri de mevcuttur. Bu sektörlerden biri olan gıda sektörünün ülkemizdeki en önemli pazar paylarından biri olan dönercilik hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Bu yazımızda dönerci açmak, döner dükkanı maliyeti, şartlar ve gereken evraklar hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Et, Tavuk Döner Dükkanı Açmak

Az bir sermaye ile esnaf olmak istiyorsanız sizin için yayınladığımız bu yazıyı iyi okumanız gerekiyor. Esnaflık üzerinden güzel paralar kazanmak isteyen vatandaşlara yol haritası sunuyoruz. Maliyetin belli bir kısmını devletten hibe veya KOSGEB kredisi olarak da alabileceğiniz dönerci dükkanı açma fikri, girişimciler için biçilmiş kaftandır.

Neden Dönerci Dükkanı ?

İçinde bulunduğumuz ekonomik ortamda illa bir yatırım yapmak istiyorum diyorsanız, döner dükkanı fikri size mantıklı gelecektir. Bunun sebeplerini şöyle sayabiliriz;

  • Sermayesi az
  • Maliyeti düşük
  • Devlet destekli
  • Ustalık belgesi gerekmez
  • Gıda sektöründe pazar payı büyük
  • Modası geçmeyecek bir tüketim ürünü

Döner Dükkanı Açmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Döner dükkanı açmadan önce dikkat edilmesi gereken bir çok husus vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz;

Yer Seçimi

Yiyecek sektöründe yer seçimi çok önemli bir yer tutmaktadır. Kâr yapmak isteyen gıda işletmelerinin buna çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle;

  • İş yerinin ana cadde üzeri veya kalabalık yerlere yakın olması
  • İşletmenin etrafının ferah ve pis kokulu olmaması
  • İş yerinin zemine 0 olması
  • İşletmenin bulunduğu binanın dış mimarisinin düzgün olması çok önemlidir.
İlginizi çekebilir:  ING Teknokredi Başvurusu, Faiz ve Hesaplama

Dekorasyon

İşletmenizi nereye kurarsanız kurun, dekorasyonu iştah açıcı seçmeniz gerekmektedir. Bununla ilgili size iki ipucu verelim.

  1. İşletmenizin içinde aynalar yer alsın. Kendi yemek yemesini gören müşterinin iştahı açılır.
  2. İşletmenizin içi için renk seçerken kırmızı ağırlıklı seçin. Kırmızı iştah açıcı renk olarak bilinmektedir.

Dizayn

İşletmenizi dizayn etmeden önce, iş yerinizi açtığınız meskenin özelliklerini dikkate almanız gerekmektedir. Örneğin lüks bir semte açılacak döner dükkanı ile varoş bir semte açılacak döner dükkanının dizaynı aynı olmamalıdır. Varoş semtte açacağınız dönerciye yapacağınız gösterişli dizayn paranızın boşa gitmesine sebep olabilecekken, lüks bir semtte de standart dizaynlarla iş yapamayabilirsiniz.

Konsept

İş yerinizi açmadan önce konseptinizi belirleyin. Bütün sermayeyi harcadıktan sonra konsept belirlemeye çalışırsanız, maliyet tahmin ettiğinizden yüksek olabilir. Konsept seçimi ile ilgili, çevrenizde iş yapan dönerci dükkanlarını ziyaret ederek örnek seçimler yapabilirsiniz.

Döner Dükkanı Maliyeti

Döner dükkanının ana maliyetleri ikiye ayrılmaktadır.

Malzeme Maliyeti

En büyük malzeme ihtiyacı döner tezgahıdır. Bu tezgah fiyatları şu anda 2.000 liradan başlayarak 13.000 liraya kadar değişmektedir. Günlük kullanmayı düşündüğünüz tavuk eti miktarına göre tezgahınızın büyüklüğünü seçmeniz gerekir.

Döner tezgahının ardından ise masa ve sandalye takımı maliyeti gelmektedir. Şu an standart masa ve 4 sandalye, takım halinde 800 liradan başlamaktadır. İşletmenizin büyüklüğüne göre sayı seçmelisiniz.

Meşrubatlar için kullanılacak dolaplar için firmalarla anlaşma yapabilirsiniz.

Tasarım Maliyeti

Aydınlatmalar, duvar kaplamaları, ayna (tercihe göre), zemin masrafları ile birlikte 5.000 liradan fazla bir gider de bunlara hesaplanmalıdır.

Dış konsept için de (tabela, led, vb..) 2.500 lira ile 6.000 lira arasında bir masrafınız olacaktır.

Çatal, tabak, döner bıçağı vb.. gibi küçük masraflarla birlikte toplam maliyet 18.000 lira ile 34.000 lira arasında değişmektedir.

İlginizi çekebilir:  İş Bankası Eft iptal Etme İşlemi Nasıl Yapılır?

Döner Dükkanı Açmak İçin Yapılması Gerekenler

Gıda sektöründe iş yapmak isteyenler için belediyeler işi sıkı tutmaktadırlar. İnsan sağlığı söz konusu olduğu için kuracağınız işletmenin şartları tam olarak sağlaması gerekmektedir.

İş Yeri Açmak İçin Gereken Evrak ve Belgeler

  • Vergi Levhası ve iki fotokopisi
  • İşletme kayıt belgesi
  • Binanın imar durumunu gösteren belge
  • Belediye izin ruhsatı
  • Yangın söndürme dolum belgesi
  • Portöy muayene kartı
  • Esnaf odası kayıt belgesi
  • Ticari sicil gazetesi
  • İmza sirküleri
  • Faaliyet belgesi

Bu yazımızda dönerci açmak, döner dükkanı maliyeti, şartlar ve gereken evraklar hakkında sizleri bilgilendirdik. Merak ettiklerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlere gönderebilirsiniz.

Makalemizi Faydalı Buldunuz mu?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 puan, ortalama: 0,00 out of 5)
blankLoading...
Güncelleme:

Döner Dükkanı Açmak (Maliyet, Şartlar, Evraklar) Yazısı İçin Yorum Yap veya Soru Sor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *