
Ağır Vasıta kredisi veren bankalar ve kredi kullanım şartları nelerdir? Yazımızda bütün bunları ele aldık ve ticari taşıt kredisi hesaplamasını da yaptık. Tır, kamyon, dorse, otobüs, minibüs, ticari taksi gibi ağır vasıta araçlar genelde kredi kullanmadan alınması güç olan araç sınıfındadır. Bu araçlar için işletmeler alım güçlerini değerlendirmekte ve bütçe planlamasına göre kredi kullanmaya karar vermektedirler.
Taşımacılık sektöründe olan gerçek ve tüzel kişiler ağır vasıta taşıt kredisi veren banka yardımı ile araç filolarını genişletmektedirler. En uygun ağır vasıta kredisi veren bankalar en çok başvuru alan bankalar arasında yer almaktadır. Şimdi sırası ile en kolay taşıt kredisi alabileceğiniz bankaları inceleyelim.
En Kolay Ağır Vasıta Kredisi Veren Bankalar
Nakliyat sektörüne yeni adım atmış bir şirket iseniz bir hayli masrafa katlanarak şirket kurduğunuz da bir gerçektir. İhtiyacınız olan ağır vasıta araçlar için Tır, Kamyon kredisi veren bankalar içerisinde en kolay kredi kullanabileceğiniz bankaları seçmeniz halinde biz zahmete katlanmadan kredi kullanabilirsiniz. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde kullanabileceğiniz kredi kullanım imkânlarına ile ilgili her türlü bilgiyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmiş olacaksınız.

Vakıfbank Ağır Vasıta Kredisi 2020 (Tır, Dorse, Kamyon, Otobüs vs)
Otobüs, kamyonet, tır, dorse ve diğer ağır vastılar için devlet bankalarından biri olan Vakıfbank “taksitle tır almak istiyorum” diyerek şubelerine gelen esnaflara destek vermektedir. Bu desteği sağlarken, gerçek veya tüzel kişi şirketlerden bir takım şartları yerine getirmesini istemektedirler. Şimdi bu şartlara hep birlikte bir göz atalım.
- 18 yaşını doldurmuş olmak,
- Gerçek veya Tüzel kişilerde gelirin belgelenmesi,
- Alınmak istenen aracın ipotekli olmaması,
Vakıfbank tarafından istenen en önemli üç şart olarak karşımıza çıkmaktadır. Vakıfbank ticari araç kredisi verirken, aracın ikinci el olması halinde 8 yaş sınırı getirmiştir. Yeni alınacak proforma faturalı araçlarda ise marka ile ilgili herhangi bir kriter bulunmamaktadır. En uygun faiz oranları hakkında daha detaylı bilgileri ulaşmak için Vakıfbank şubelerini ziyaret etmenizi önermekteyiz.
Ziraat Katılım Ticari Araç Finansmanı
Bildiğiniz gibi katılım bankaları kar payı üzerinden kredi veriyorlar. Nakliye ve insan taşıma gibi ticari ihtiyaçlar için alabileceğiniz bir kredi. o km veya 2. el ağır vasıtalar içinde bu krediyi alabilirsiniz. Kredi vadesi müşterinin belirlediği şekilde düzenlenir. Ve yine müşterinin belirlediği kar payı üzerinden işleme alınır. Kredinin bir çok ödeme kolaylığı bulunmaktadır.
Ödeme Şekilleri:
- Anapara Ödemeli Eşit Taksitli,
- Belirli Dönem Sadece Kâr Payı Ödemeli,
- Anapara Ödemesi Serbest Taksitli,
- Eşit Taksitli Ödeme,
- Serbest Ara Ödemeli,
- Taksitleriniz Azalarak Ödeme,
- Taksitleriniz Artarak Ödeme,
- Periyodik Ara Ödemeli,
- Değişken Ara Ödemeli,
- Belirli Dönemlerde Ödemesiz (Sezonluk geliri olan vatandaşlarımız tercih etmektedir.)
- Serbest Tarihli Eşit Taksitli ödeme
İş Bankası Hafif Ticari Araç Kredisi
“Hızlı Kredi” özelliği ile İş Bankası üzerinden hafif ticari araç kredisi temin edebilirsiniz. Kredi kefilsiz verilmektedir. Ancak banka istediği durumlarda kefil isteme hakkına da sahiptir. Taşıt kredisi faiz oranı %1,90‘dır.
İş Bankası Ağır Vasıta Kredisi Hesaplama (60 ay)
Kredi Miktarı | Taksit | Toplam Ö. |
50.000 TL | 1.537 TL | 92.252 TL |
70.000 TL | 2.152 TL | 129.154 TL |
90.000 TL | 2.767 TL | 166.054 TL |
100.000TL | 3.075 TL | 184.504 TL |
120.000 TL | 3.690 TL | 221.406 TL |
150.000 TL | 4.612 TL | 276.757 TL |
Başvuru İçin Gerekli Belgeler
- Banka tarafından verilen başvuru formu
- sürücü belgeniz veya nüfus cüzdanı
- Gelir belgesi (Belgelenebilir bütün gelirler)
- 0 km araçlar için proforma fatura
- 2.el taşıt alımında taşıtı alacağınız kişiye ait son Motorlu Araç Tescil ve Trafik Belgesi
Yapı Kredi Ticari Taşıt Kredisi
0 km ve 2. el taşıtlar için alabilirsiniz. İkinci el ağır vasıta taşıtlarının yaşı 10’un üzerinde olmamalıdır. En fazla 60 ay vade ile alabilirsiniz. Sıfır ve ikinci el taşıtların faiz oranları %1,16‘dan başlıyor. Fakat vadeye göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca anlaşmalı olan kurumlardan daha uygun fiyatlarda kredi başvurusu yapabilirsiniz.
Halk Bankası Ticari Araç Kredisi Şartları
Tır, Kamyon kredisi veren bankalar sıralamasında ikinci sırayı alan Halk Bankasıdır. Halk Bankasını Vakıfbank ve Katılım Bankalarından ayıran en önemli özelliği ise esnaf kefalet odaları ile birlikte hareket ederek kredi vadesi ve kredi miktarında yükselmeye gidebilmesidir. Halk Bankası yatırım kredisi adı altında;
- 60 Aya kadar uzayabilen vadeler ile
- Maksimum 500,000 TL ye kadar,
Araç edindirme kredisi almak için Halk Bankası şubelerine başvuru yapmanız yeterli olacaktır.
TESKOBM Ticari Taşıt Edindirme Kredisi
Ağır vasıta taşıt kredisi veren bankaların yanı sıra esnaf kefalet kredisiyle de 150.000 TL’ye kadar taşıt kredisi edinmeniz mümkündür. Yıllık faiz oranı %4, bir yıldan fazla olan vadelere %5 faiz oranı uygulanmaktadır. Buda aylık ortalama %0,41 yapmaktadır. Kredi vadesi 60 aya kadar olabilir. Otomobil, kamyonet ve minibüsler için 3 yaşına kadar olan ticari araçlarda, kamyon ve otobüslerde 5 yaşına kadar olan araçlar için kullanabilirsiniz. Kredinin detayları ve başvuru şartları için Esnaf Kefalet Kredisi yazımızı okuyunuz.
Katılım Bankalarından Ağır Vasıta Kredisi Almak Mümkün mü?
Ticari taşıt kredisi veren bankalar dışında bir de katılım bankaları finansman sağlamaktadır. Yazımızın bu bölümünde ticari işletme sahiplerini destekleyen katılım bankalarının hangileri olduğuna değineceğiz. Ticari araç kredisi alabileceğim katılım bankası hangisi? Diyorsanız, hemen aşağıda bu bankaların listesini görmüş olacaksınız.
- Ziraat Katılım
- Vakıf Katılım
- Albaraka Türk Katılım
- Türkiye Finans Katılım
- Kuveyt Türk Katılım
- Emlak Katılım Bankası
Ağır vasıta kredisi veren bankalar hakkında sormak istediklerinizi bizlere yorum bölümünden iletebilirsiniz. Normal binek araç kredileri için taşıt kredisi hesaplama yazımızı okuyabilirsiniz.
Tır almak istiyorum bana bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
Ben Osman Çetin dağ tır alacağım en yüksek ne kadar kredi alabilirim