50 Bin TL Aylık Faiz Getirisi Tüm Bankalar (32 Günlük)

Map Anasayfa Mevduat 50 Bin TL Aylık Faiz Getirisi Tüm Bankalar (32 Günlük)
50 Bin TL Aylık Faiz Getirisi Tüm Bankalar (32 Günlük)

Ülkemizde yatırım araçları konusunda bilgisi olmayan veya bilgisi olduğu hâlde yatırım yapmaktan çekinen vatandaşların ilk başvurduğu yöntem bankaya mevduat yatırmak oluyor. Türkiye ortalamasına bakacak olursak da, vadeli mevduat hesabına para yatırmak isteyenlerin sorduğu soruların başında “50 bin tl ne kadar faiz getirir ?” geliyor. Bu yazımızda sizleri 50 bin TL aylık faiz getirisi, mevduat faizi hesaplama ve aylık faiz oranları hakkında bilgilendireceğiz.

Vadeli Mevduat Hesabı Nedir ?

Vadeli mevduat hesabı; anında nakite dönüştürülemeyen, bankadan çekilebilmesi için belirli bir zamanın dolması gereken, bu zaman dolduğunda ise ister faiz getirisiyle nakit olarak çekilebilen, ister başka yatırım araçlarına aktarılabilen hesap türüdür.

Vadeli hesap, bankalar üzerinden bireysel veya kurumsal olarak açılabilir. Vadeli mevduat hesabı ile birikimleriniz üzerinden kâr elde edebilirsiniz. Vadeli hesabın en önemli özelliği, belirlenen süre sonunda faiz oranı doğrultusunda getiri sağlamasıdır. Vade için ne kadar uzun bir süre seçerseniz, kazancınız da o kadar yüksek olacaktır.

Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır ?

Vadeli mevduat hesabı açabilme seçeneği Türkiye’de faaliyet gösteren bütün bankalarda mevcuttur. Günümüz dünyasında olması gereken hizmetlerden biri olarak görüldüğü için, müşterisi olduğunuz bankaya başvuru yaparak kolay bir şekilde açabilirsiniz.

Vadeli Mevduat Hesabı açmak için;

  1. Banka şubenize giderek banka görevlisinden yardım isteyebilir,
  2. Bankanızın İnternet Şubesi üzerinden başvuru yapabilir,
  3. Bankanızın Cep Şube (Mobil Uygulama) hizmeti üzerinden başvuru yapabilirsiniz.
İlginizi çekebilir:  QNB Finansbank Vadeli Mevduat Hesap Faiz Oranları 2019

Vadeli Mevduat Hesabı Çeşitleri

Müşterilere kazanç sağlamayı hedefleyen vadeli mevduat hesaplarının amaç ve kullanım şekillerine göre çeşitleri bulunmaktadır. Gelin bu hesap türlerine ve detaylarına bakalım.

Vadeli TL, Döviz ya da Altın Hesabı

Vadeli hesap denince akla ilk gelen hesap türüdür. Banka müşterilerinin en çok tercih ettiği hesaptır. Belli bir mevduat faiz oranı üzerinden getiri sağlar. 

E-Vadeli Hesap

Şubeye gitmeden, internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden açılan vadeli hesaplardır. Bazı bankalar E-Vadeli Hesap açan müşterilerine daha yüksek faiz seçeneği sunmaktadırlar.

Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı

Bu vadeli hesap türünde hesabın vadesi 1 (bir) yıl olarak belirlenir. Hesap sahibi müşteriye ise bankalar belirli aralıklarla ödeme yaparlar.

Çeyiz Hesabı

Bu vadeli hesap türünün en önemli özelliği devlet destekli olmasıdır. Bankaların belirlemiş olduğu bazı şartların sağlanması durumunda, birikime eklenen faizin yanında devlet katkısı da yapılmaktadır.

Hoş Geldin Vadeli Hesap

Bazı bankalar tarafından ilk defa vadeli hesap açacak müşterilerine normalden daha yüksek faiz seçeneği sunulmaktadır. Bu tarz vadeli hesapların genel adı Hoş Geldin Vadeli Hesap’tır.

Birikim Hesabı

Birikimini kolayca yönetmek isteyen müşteriler için hizmete sunulmuş hesap türüdür. Vade süresi az olduğundan faiz getirisi de diğer hesap türlerine göre düşüktür. Fakat diğer vadeli hesaplarda vade dolmadan hesaptan para çekmek mümkün değilken, birikim hesabında faizler günlük işlendiği için istediğiniz zaman çekim yapabilirsiniz.

Vadeli Hesaptan Para Çekebilir miyim ?

Vadeli mevduat hesaplarının en önemli kuralı vade dolmadan paranın çekilememesidir. Bu yüzden acil nakit ihtiyacı olabilecek vatandaşların, vadeli mevduata para yatırmadan önce çok iyi düşünerek, duruma göre vadeyi kısa tutmaları gerekmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz Vadeli Hesap çeşitlerinde de değindiğimiz gibi, günlük faiz imkânı sunan birikim hesabı dışındaki vadeli hesap türlerinin hiç birinden vadesi dolmadan para çekemezsiniz.

İlginizi çekebilir:  Yeni Evlenenlere Devlet Desteği

Vadeli Hesap Faiz Oranları

Vadeli hesap faizleri, bankadan bankaya değişmekte olup; Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın belirlemiş olduğu asgari faiz oranı üzerinden azami şartlara göre hizmete sunulmaktadır. Aynı zamanda aynı banka içerisinde vadeli mevduat hesabına yatırılacak paranın miktarına ve vadenin uzunluğuna göre de faiz oranları değişmektedir.

Biz örnek oluşturması açısından 50.000 TL aylık (32 günlük) ne faiz getirir sorusunun cevabını aşağıdaki tabloda yanıtladık. Vadeli mevduat hesabına para yatırmadan önce tabloyu incelemeniz faydalı olacaktır.

50.000 TL Vadeli Mevduat Hesabı Aylık Getiri Hesaplama

Banka AdıFaiz Oranı32 Günlük Vade Sonu Kazanç 
Garanti BBVA%16,75697 TLHoşgeldin E-Vadeli Mevduat Hesabı
HSBC%18749 TLHSBC Modern Hesap
Enpara%14583 TLEnpara vadeli mevduat hesabı
Denizbank%21,50895 TLDenizbank vadeli mevduat hesabı
Burgan Bank%18749 TLDijital Mevduat Hesabı
Halk Bankası%14,25593 TLHalk Bankası vadeli mevduat hesabı
Şekerbank%15,5645 TLAvantajlı E-Vadeli Mevduat Hesabı
TEB%21874 TLTEB vadeli mevduat hesabı
Akbank%23957 TLAkbank vadeli mevduat hesabı
Ziraat Bankası%14,25593 TLZiraat Bankası vadeli mevduat hesabı
Yapı Kredi%18749 TLYapı Kredi vadeli mevduat hesabı
Vakıfbank%15,75655 TLVakıfbank vadeli mevduat hesabı
İş Bankası%15624 TLİş Bankası vadeli mevduat hesabı
Fibabanka%22,50916 TL
Odeabank%23,50978 TL
ING%22916 TL
Alternatif Bank%23,75989 TL

Yukarıdaki tabloya bakarak bankaları inceleyebilir ve karşılaştırma yaparak en yüksek kazancı elde edeceğiniz bankayı seçebilirsiniz. Yüksek faiz oranlarından yararlanmak için de seçtiğiniz bankada vadeli mevduat hesabınızı açabilirsiniz.

Bu yazımızda sizleri 50 bin TL aylık faiz getirisi, mevduat faizi hesaplama ve aylık faiz oranları hakkında bilgilendirdik. Merak ettiklerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlere gönderebilirsiniz.

Makalemizi Faydalı Buldunuz mu?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 puan, ortalama: 0,00 out of 5)
blankLoading...
Güncelleme:

50 Bin TL Aylık Faiz Getirisi Tüm Bankalar (32 Günlük) Yazısı İçin Yorum Yap veya Soru Sor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *